Play knop om de swissjump power film te starten
Mastercoach Lenka van swissjump

Het concept swissjump

Swissjump® is een nieuwe Belgische fitness stroming die zijn oorsprong vindt in Zwitserland en die zich ten doel stelt om vernieuwende en holistische trainingen aan te bieden op de hoogwaardige kwaliteitsmini-trampoline ”bellicon”. Swissjump® organiseert groepslessen vol actie en energie die u op een aangename, plezierige wijze laten zweten. Swissjump® organiseert twee type lessen:

Swissjump Power

Swissjump® Power legt de nadruk op intensiteit. Het is een fitness les voor iedereen en het zal u in vorm brengen en gezond houden op inspirerende muziek. Het accent ligt op cardio training zodat u calorieën kan verbranden, uw uithoudingsvermogen verbeteren en uw spieren versterken. Swissjump® Power staat voor fun, power, fit, met vrienden/vriendinnen, cardio en uniek. Met swissjump springt u naar een hoger niveau!

Swissjump Move

De lessen swissjump® Move zijn speciaal ontwikkeld voor personen die plezier in bewegen willen (terug) vinden. Het is een ideaal concept voor personen die hun lichamelijke vorm willen behouden en lichamelijke klachten willen voorkomen die vaak het resultaat zijn van permanente inactiviteit als gevolg van onze huidige leefstijl. In een swissjump ® Move les vind u plezier, variatie en een persoonlijke benadering. Swissjump® Move staat voor fun, met vrienden/vriendinnen, balans, op- en neer bewegen, coördinatie, streching en relaxatie.

swissjump meisje met T-bar
swissjump logo
Omgekeerde logo van swissjump
Man op de bellicon

De bellicon mini-trampoline

De kwaliteiten van de bellicon uitgelegd

Swissjump® baseert zich op een troef van formaat, de (medische) mini-trampoline “bellicon”. Door de swissjump® trainingen geniet u van de vele positieve effecten die het bewegen op de bellicon met zich meebrengt. De bellicon bevordert uithoudingsvermogen, spierkracht, souplesse, balans zowel als coördinatie. En dat allemaal op een plezierige manier. Door de swissjump® training komt endorfine vrij in het lichaam. Dit is een hormoon met een stress verlagende werking.

Bellicon wordt wereldwijd als de beste mini-trampoline op de markt gezien. De trampoline is ‘made in Germany’ en dankt zijn reputatie aan het ophangsysteem van de mat door middel van individuele elastieken. Het op- en neer bewegen is daardoor zacht en harmonieus. In tegenstelling tot joggen of springen op een trampoline met veren ophanging minimaliseert de bellicon de impact van het bewegen op de gewrichten, ligamenten en wervels. De bellicon is daarom de enige trampoline ter wereld die het ‘AGR’ label heeft ontvangen(organisatie van rug specialisten). Het is tevens om deze reden dat meerdere topsporters in België de training op de bellicon in hun programma hebben geïmplementeerd. Het is door het afwisselend aanspannen en ontspannen van de spieren dat zowel de oppervlakkig liggende als de diepere spieren zoals de bekkenbodemspieren, de rugspieren of de voetspieren tegelijk getraind worden.

Aarzel niet om een bezoekje te brengen aan de bellicon showroom waar een geëxperimenteerd team klaar staat om u van persoonlijk advies te voorzien over de mini-trampoline, de verschillende diameters, de elastieksterkten en de kleuren.

Mini-trampoline bellicon

Swissjump coach worden

Bent u geïnteresseerd in een carrière als swissjumpcoach®? Daar kwaliteit hoog in ons vaandel staat, geven wij u de mogelijkheid een volledige opleiding bij ons te volgen. Na deze opleiding kunt u onder de naam swissjump® lessen geven. Het accent van de opleiding ligt op de verschillende manieren waarop de bellicon kan worden gebruikt.

Lenka notre mastercoach swissjump